rsz banner23

  • Fotografija-5
  • Fotografija-3
  • Fotografija-8x
  • Fotografija-1
  • Fotografija-0x
  • 1234
  • Fotografija-2x
  • Fotografija-4x

Kreativna radionica 13.06.2024.

on .

Jučer smo na kreativnoj radionici nastavili oslikavati kamenje polijevanjem boje.

Na fotografijama pogledajte što smo napravili.

Pratite i dalje naše obavjesti - očekuje vas mnoštvo zanimljivih radionica.

Pozdrav iz ureda

01.jpg02.jpg03.jpg04.jpg05.jpg06.jpg07.jpg08.jpg09.jpg10.jpg11.jpg12.jpg13.jpg14.jpg

Savjetovanje o ostvarivanju socijalnih prava

on .

U četvrtak, 6. lipnja, u prostorijama COOR-a „Podravsko sunce“, imali smo priliku saznati što je potrebno za ostvarivanje prava iz sustava socijalne skrbi.

Socijalna radnica, u pratnji pravnice, odgovarala je na pitanja članova. Najviše se govorilo o ostvarivanju inkluzivnog dodatka i usluge osobne asistencije. Članovi su mogli preuzeti zahtjeve (obrasce) za ostvarivanje prava.

Za sve upite o ostvarivanju prava, slobodno dođite k nama u ured (svaki radni dan, od 7 do 15 sati).

Dođite i informirajte se o radu Društva

1.JPG2.JPG3.JPG

Kreativna radionica 6.6.2024.

on .

U četvrtak (06.06.) imali smo još jednu kreativnu radionicu.

Ovog puta isprobali smo nešto novo: oslikavali smo kamenje akrilnim bojama. Ulijevali smo boje jednu u drugu i prelili ih na kamen. Kao rezultat toga dobili smo efekt „prelijevanja boja“, a svaki je kamen postao malo umjetničko djelo.

Želite saznati više o ovoj umjetničkoj tehnici?

Pridružite nam se na sljedećoj radionici koja je sutra (13.06.) od 13:15 sati u COOR-u „Podravsko sunce“.

Nastavljamo s oslikavanjem kamena 

1.JPG2.JPG3.JPG4.JPG5.JPG6.JPG7.JPG

Svjetski dan multiple skleroze 30.5.2024.

on .

Večeras zgrada Gradske vijećnice u Koprivnici svijetli narančastim svjetlom - tom gestom pruža se podrška oboljelima od multiple skleroze (MS).

Svoj doprinos dali su i naši članovi u narančastim majicama.

Zahvaljujemo predstavnicima Grada Koprivnice koji su nam izašli u susret i podržali i ovu našu aktivnost (kao i brojne druge). Hvala našim članovima koji su odvojili svoje slobodno vrijeme da bi nastale ove lijepe fotografije

Zajedno svijetlimo narančasto za MS!

https://web.facebook.com/share/p/jWyt2XTmTU8SWYuG/

1.jpg2.jpg3.jpg

4. humanitarna biciklijada 25.05.2024.

on .

U subotu, 25. svibnja 2024. godine, održali smo 4. humanitarnu biciklijadu „Biciklirajte s nama za one koji ne mogu“.

Na Zrinskom trgu postavljen je štand na kojem su se dijelile majice i voda za sudionike. Sudionici i ostali građani biciklijadu su podržali humanitarnim prilogom-donacijom. Start biciklijade bio je na trgu u 10:00 sati, a cilj kod planinarske kuće „Rudi Jurić“(druga baraka na Vinici) gdje je organizirano druženje.

Imali smo sreće pa nas je pratilo lijepo vrijeme. Sretni smo i zadovoljni jer je odaziv naših članova i njihovih obitelji te građana svih dobi bio stvarno velik. To nam je pokazatelj da se trud uvijek isplati i da vrijedi što godinama radimo na osvješćivanju javnosti o multipli sklerozi.

Od srca hvala svima koji su dali svoj doprinos ovoj našoj biciklijadi: onima koji su biciklirali, podržali nas organizacijski, medijski ili donacijama- financijski ili u proizvodima.

Sva prikupljena financijska sredstva bit će iskorištena za provođenje terapije ultrazvukom po Seltzeru za naše članove s područja u kojima nemamo financijsku podršku.

Pozdrav iz ureda!

1.jpg2.jpg3.jpg4.jpg5.jpg6.jpg7.jpg8.jpg9.jpg10.jpg11.jpg12.jpg13.jpg14.jpg15.jpg16.jpg17.jpg18.jpg19.jpg20.jpg21.jpg

Održano predavanje i radionica "UDAHNI MIR - IZDAHNI STRES"

on .

Jučer je s početkom u 15:00 sati, u COOR-u „Podravsko sunce“, za članove Društva održano edukativno predavanje i antistres radionica "UDAHNI MIR - IZDAHNI STRES" koja je temeljena na mindfulness metodi. Predavanje i radionicu održala je prim. dr. sc. Davorka Gazdek, dr. med., spec. javnog zdravstva-adiktolog.

Mindfulness metoda podrazumijeva vježbe disanja kojima usklađujemo um i tijelo: naše misli utječu na emocije, a emocije na ponašanje. Bitno je osvijestiti da živimo u sadašnjem trenutku i da sada možemo utjecati na svoje misli. Nakon teorijskog dijela, napravili smo 3 vježbe.

Ovim putem zahvaljujemo našoj gošći prim. dr. sc. Davorki Gazdek, dr. med., spec. javnog zdravstva-adiktolog, koja nam je predstavila ovakvu vrstu radionice.

Hvala svima prisutnima na odazivu i na sudjelovanju.

Nadamo se vašim povratnim informacijama u vezi radionice.

1.jpg2.jpg3.jpg4.jpg5.jpg6.jpg

Gostovanje u emisiji „Ritam zdravlja“ - Podravski radio

on .

Predsjednica Društva gostovala je, 18. svibnja, u emisiji "Ritam zdravlja" na "Podravskom radiju". Govorila je o aktinostima povodom obilježavanja Svjetskog dana multiple skleroze, radu Društva, usluzi osobne asistencije i projektu „Želim dobar život II“ (Zaželi- prevencija institucionalizacije).

Provedbena radionica „Zaželi- prevencija institucionalizacije“

on .

U petak, 10.svibnja 2024. godine, sudjelovali smo na provedbenoj radionici „Zaželi- prevencija institucionalizacije“. Radionica je održana u zgradi Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike u Zagrebu. Predstavnici Hrvatskog zavoda za zapošljavanje izložili su plan provedbe projekata u okviru poziva „Zaželi- prevencija institucionalizacije“, sukladno Uputama za prijavitelje. Objašnjeno je koji su uvjeti za prihvatljivost krajnjih korisnika (osobe s invaliditetom i starije osobe) te koju je dokumentaciju potrebno dostaviti. Nakon toga, predstavnici Ministarstva odgovarali su na brojna pitanja sudionika s ciljem što uspješnije provedbe projekata.
 
Društvo multiple skleroze Koprivničko-križevačke županije provodi projekt „Želim dobar život II“ u okviru poziva „Zaželi- prevencija institucionalizacije“. Projektom će 60 krajnjih korisnika s područja Koprivnice i prigradskih naselja primiti uslugu potpore i podrške u svakodnevnom životu u trajanju do 33 mjeseca. Za potrebe projekta bit će zaposleno 10 pružatelja usluge.
 
Sadržaj ove objave isključiva je odgovornost Društva multiple skleroze Koprivničko-križevačke županije.
1.jpg2.jpg3.jpg

Koprivnica
+6...+11° C